El conseller d’Agricultura del Consell Insular, Antoni Marí, ha presentado la marca Sabors d’Eivissa para dos productos emblemáticos, como son la sobrassada y la langosta. En este acto han participado representantes de las cofradías de pescadores, de la la Associación de Carniceros y de Restauración de la Pequeña y Mediana Industria de Eivissa y Formentera (PIMEEF). Se trata de un paso más para convertir la marca Sabores de Ibiza en un distintivo de calidad del producto local y las marcas autóctonas.
Marí ha destacado que uno de los principales objetivos de la legislatura siete «poner en valor productos de nuestra tierra», y destacó otras iniciativas como la Fira de Sabors del Camp i de la Mar o la del gerret La gastronomía de Eivissa es uno de los atractivos turísticos que puede ofrecer la isla a los visitantes y, además, su promoción tiene repercusiones positivas sobre la oferta turística, el sector restaurador, el comercio y el sector primario y agroalimentario de la isla.
Por un lado, la sobrassada de Eivissa está elaborada de forma tradicional a partir de cerdos criados en la isla, y alimentados a base del sacrificio principalmente a partir de cereales y algarrobas como factor de calidad que aportan las características de la carne. Por otra parte, la langosta es la «gran desconocida de Eivissa, todo fue un crustáceo tradicionalmente pescado en nuestras costas». La limpieza de las aguas donde se pesca y la frescura del producto permiten ofrecer un producto de gran calidad.
El texto corresponde a la nota de prensa emitida por el del Consell d’Eivissa.
También el siguiente, remitido por el técnico del Consell, Josep Lluís Juan Torres.
La gastronomia d’Eivissa és un dels atractius turístics que pot oferir l’illa als visitants, i, a més, per basar-se en productes del sector primari, la seua promoció té repercussions positives sobre l’oferta turística, el sector restaurador, el comerç i el sector primari i agroalimentari d’Eivissa.
Per aquests motius, des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Caça i Cooperació Municipal ha acordat ampliar el distintiu ja implantat de la restauració tradicional SABORS D’EIVISSA als productes tradicionals d’Eivissa.
Els objectius que es pretenen són:
– Fomentar i diferenciar en el comerç els productes del camp i de la mar tradicionals de la illa d’Eivissa que conservin les característiques sensorials i els processos d’elaboració originals.
– Promocionar el seu coneixement vinculat a la gastronomia d’Eivissa i com a atractiu turístic, i respondre a la demanda de la població i dels nostres visitants de facilitar la identificació dels productes autèntics d’Eivissa.
Amb aquesta finalitat el Consell Insular d’Eivissa ha sol·licitat el registre de la marca comunitària “Ibiza Sabors Eivissa” per als productes de la gastronomia tradicional d’Eivissa i d’acord amb els sectors professionals l’ha desenvolupat per a dos productes estrella:
1/ Sobrassada d’Eivissa. Elaborada de forma tradicional a partir de porcs criats a Eivissa, i alimentats abans del sacrifici principalment a partir de cereals i garroves com a factor de qualitat que aporten les característiques de la carn. La sobrassada així obtinguda és fidel a les característiques de la sobrassada típica, i nutricionalment constitueix una font de proteïnes amb un contingut mínim que triplica el nivell mínim exigit per la normativa nacional de sobrassada, al mateix temps que redueix el contingut màxim de greix en un 24%.
2/ Llagosta d’Eivissa. La gran desconeguda d’Eivissa. Tot i ser un crustaci tradicionalment pescat a les costes d’Eivissa, la seua visibilitat en el mercat és limitada ja que les captures són directament adquirides pel consumidor final. La netedat de les aigües on es pesca i la frescor del producte permeten oferir un producte de gran qualitat. La sostenibilitat i la conservació dels recursos naturals són la base de la gestió de la pesca per part de les Confraries d’Eivissa i de Sant Antoni.